Online een kampeerplaats of appartement reserveren is nu mogelijk voor het nieuwe seizoen 2021. 

Covid-19 Wij hebben voorzorgsmaatregelen genomen volgens de richtlijnen van het RIVM. Houd afstand en rekening met elkaar, zodat iedereen een fijne vakantie kan beleven.

Meer info: https://www.zeelandveilig.nl/meldingen/zeeuwse-maatregelen-coronavirus

Kamperen of logeren dichtbij het strand van Cadzand.

Omgeving

Activiteiten

Onze kleine-camping is het ideale vertrekpunt om mooie fiets en wandelroutes door Zeeuws Vlaanderen en langs de Zeeuwse kust te maken of richting België (Retranchement ligt aan de grens met België). Wij hebben diverse folders en beschrijvingen van fietsroutes en wandelroutes die u gratis kunt gebruiken. Steden als Sluis, Aardenburg, Knokke, Damme, Brugge, Gent of Blankenberge zijn zeker een bezoekje waard. ( fiets, auto, bus, trein). U kunt natuurlijk ook naar het brede zandstrand van Retranchement en Cadzand gaan waar u kunt zwemmen in de zee, haaitanden zoeken, surfen, zeilen, wandelen en zonnebaden. Zeeland heeft relatief de meeste zonuren van Nederland.

Boerderij-camping De Couter  ligt op korte afstand van de verschansing Retranchement, een pittoresk dorpje met wandelmogelijkheden over de nog grotendeels intact zijnde cultuurhistorisch waardevolle vestingwallen daterend uit de zeventiende eeuw, die tevens veel natuurwaarden herbergen, waaronder de zeldzame boomkikkers en kamsalamanders.
Om u als gast te laten genieten van al het schoons dat de Zeeuwse natuur te bieden heeft, organiseren wij bij voldoende deelname regelmatig excursies in de omgeving van West-Zeeuws-Vlaanderen en België (laarzen of oude schoenen zijn aan te raden).
In het hoogseizoen organiseren wij verschillende activiteiten op onze gezellige minicamping, zoals: een barbecue, stokbrood bakavond onder begeleiding van een bakker, theater, deelname touwtrek-wedstrijd, poppenkast, muziekconcert, knutselochtend, enz… Gasten kunnen te allen tijde leuke ideeën voor gezamenlijke activiteiten aandragen.

Zwinstreek

Welkom in deze bijzondere, speciale en boeiende streek in het zuidwesten van Zeeland en het noorden van West-Vlaanderen. De Zwinstreek omvat de gemeentes Brugge, Damme, Knokke-Heist en Sluis. Tegenwoordig is Het Zwin een rustig natuurgebied tussen Retranchement en Knokke, oorspronkelijk liep Het Zwin tot in de stad Brugge. Het Zwin had vroeger vele zijtakken, aan deze zijtakken lagen de steden Aardenburg, Oostburg en IJzendijke.De Zwinstreek met de vele havensteden groeide uit tot één van de belangrijkste handelscentra van Europa. De ‘Gouden Eeuwen’ van de Zwinstreek duurden van de 12e tot de 15e eeuw. Deze ‘Gouden Eeuwen’ hebben nog erg veel sporen nagelaten, zo vindt u nog veel middeleeuwse bouwwerken in Lissewege, Damme en natuurlijk Brugge. Ook veel kerken in de streek stammen uit die tijd. Tegenwoordig is het oude Zwin grotendeels verzand en ingepolderd. Tussen deze polders vindt u schilderachtige polderdorpjes en middeleeuwse stadjes. Niet overal is het gelukt om laag gelegen gebieden in te polderen. Resten van het oude Zwin en de vele overstromingen zijn herkenbaar in de vele kreken in dit gebied. De grootste kreken vindt u in het ‘Krekengebied van Sint-Laureins’. De Zwinstreek is natuurlijk het bekendst vanwege het natuurgebied Het Zwin en de prachtige relatief rustige stranden. De Zwinstreek lag ten tijde van de Tachtigjarige oorlog midden in de gevechtslinie tussen de Staatsen en de Spanjaarden. De vele forten en versterkingen zijn hier dan ook de overblijfselen van. De vestingwallen van Damme, Sluis en natuurlijk het mooie Retranchement zijn nog bijna volledig intact gebleven. Het strand van Het Zwin ligt op nauwelijks één kilometer van onze vakantiewoningen en camping.
De Zwinstreek is de gastronomische regio bij uitstek; binnen een straal van 25 kilometer van Retranchement is een behoorlijk aantal horecabedrijven met samen maar liefst 27 Michelin sterren. Dit is 13,2 Michelin sterren op 100.000 inwoners, wat een fors hoger aantal is dan in steden zoals Parijs, New York en Londen. De Zwinstreek is dan ook een echte Foodregio, wat natuurlijk niet vreemd is met zoveel verse producten van het land of uit de zee. Naast de vele sterrenrestaurants vindt u in de streek ook veel betaalbare restaurants waar u heerlijk kunt eten. De heerlijke streekgerechten bevelen wij u dan ook van harte bij u aan.

We hebben voor u een kleine greep genomen uit de diverse bezienswaardigheden, activiteiten & steden die zich in onze regio bevinden. Als u één van deze in onderstaand overzicht aanklikt, springt u naar de desbetreffende verder op deze pagina. Om een beter zicht te krijgen waar alle bezienswaardigheden, activiteiten & steden zich bevinden kunt u ook onderstaande kaart raadplegen.
[TABLE=6]

Op de hieronder getoonde kaart bevinden zich de op deze pagina genoemde steden & activiteiten. Onze mini-camping De Couter is gemarkeerd met een groene marker. Alle steden zijn gemarkeerd met een blauwe marker en de activiteiten met een rode marker.


Grotere kaart weergeven
Gebruiksaanwijzingen:
U kunt inzoomen en verschuiven met behulp van de buttons rechtsboven in de kaart. Met behulp van uw cursor (een open handje op de kaart) kunt u ook de kaart verschuiven als u klikt en vasthoudt; de cursor veranderd in een ‘grijp-hand’. Met behulp van de buttons ‘kaart, ‘sat’ & ‘beide’ kunt u de weergave veranderen. Als u op een marker klikt, opent zich een venster met info. Hierin kunt u ook de route bepalen.
KML mini-camping De Couter – Alle gemarkeerde punten kunt u downloaden als een KML bestand, welke u in Google Earth kunt laden.

Adres

De Couter
Fam. Buysse – Vercouteren
Groeneweg 1
4525 LV Retranchement
Tel. +31 (0)117 391245

Contact

Video impressiesFacebook

vekabo logeeraccommodatie 2014

De trotse familie Buijsse - Vercouteren

Gallery

omgeving_strand-zwin_retranchement-09.jpg

Zoover

Zoover 2014 - Highly recommended Zoover 2013 - Winnaar Highly recommended Zoover 2012 - Highly recommended Zoover 2011 - recommended

Bad Behavior has blocked 343 access attempts in the last 7 days.