Online een kampeerplaats of appartement reserveren is nu mogelijk voor het nieuwe seizoen 2021. 

Covid-19 Wij hebben voorzorgsmaatregelen genomen volgens de richtlijnen van het RIVM. Houd afstand en rekening met elkaar, zodat iedereen een fijne vakantie kan beleven.

Meer info: https://www.zeelandveilig.nl/meldingen/zeeuwse-maatregelen-coronavirus

Kamperen of logeren dichtbij het strand van Cadzand.

Omgeving

Onze kleine-camping is het ideale vertrekpunt om mooie fiets en wandelroutes door Zeeuws Vlaanderen en langs de Zeeuwse kust te maken of richting België (Retranchement ligt aan de grens met België). Wij hebben diverse folders en beschrijvingen van fietsroutes en wandelroutes die u gratis kunt gebruiken. Steden als Sluis, Aardenburg, Knokke, Damme, Brugge of Gent zijn zeker een bezoekje waard. ( fiets, auto, bus, trein). U kunt natuurlijk ook naar het brede zandstrand van Retranchement en Cadzand gaan waar u kunt zwemmen in de zee, haaitanden zoeken, surfen, zeilen, wandelen en zonnebaden. Zeeland heeft relatief de meeste zonuren van Nederland.

Boerderij-camping De Couter  ligt op korte afstand van de verschansing Retranchement, een pittoresk dorpje met wandelmogelijkheden over de nog grotendeels intact zijnde cultuurhistorisch waardevolle vestingwallen daterend uit de zeventiende eeuw, die tevens veel natuurwaarden herbergen, waaronder de zeldzame boomkikkers en kamsalamanders.
Om u als gast te laten genieten van al het schoons dat de Zeeuwse natuur te bieden heeft, organiseren wij bij voldoende deelname regelmatig excursies in de omgeving van West-Zeeuws-Vlaanderen en België (laarzen of oude schoenen zijn aan te raden).

Zwinstreek

Welkom in deze bijzondere streek in het zuidwesten van Zeeland en het noorden van West-Vlaanderen. De Zwinstreek omvat het gebied tussen Brugge en Breskens. De zwinstreek is een poldergebied met prachtige stranden, mooie natuur en authentieke dorpjes en stadjes. De zee is altijd erg aanwezig geweest in dit gebied, het land is hier allemaal gewonnen op de zee. Dit ging niet zonder slag of stoot want veel polders overstroomden bij heftige stormen. Restanten hiervan zijn de vele kreken die de Zwinstreek rijk is. De stadjes Damme, Sluis en Aardenburg ontstonden juist door de handel over zee. De Zwinstreek is een grensstreek, hier zijn dan ook heel wat oorlogen uitgevochten. De tachtigjarige oorlog heeft veel sporen nagelaten in het landschap, zoals de vele forten, linies en omwallingen. In de Zwinstreek mixen Nederland en Vlaanderen zich, u kunt hier heerlijk bourgondisch genieten van het beste van beide.

Adres

De Couter
Fam. Buysse – Vercouteren
Groeneweg 1
4525 LV Retranchement
Tel. +31 (0)117 391245

Contact

Video impressiesFacebook

vekabo logeeraccommodatie 2014

De trotse familie Buijsse - Vercouteren

Gallery

omgeving_strand-zwin_retranchement-09.jpg

Zoover

Zoover 2014 - Highly recommended Zoover 2013 - Winnaar Highly recommended Zoover 2012 - Highly recommended Zoover 2011 - recommended

Bad Behavior has blocked 343 access attempts in the last 7 days.