Beste de Couter Gasten

Nooit verwacht dat er een pandemie zou uitbreken. Mensen over de hele wereld getroffen door het Corona Covid-19 virus. Dit heeft invloed op ieders leven. Het is heel belangrijk om goed te zorgen voor de eigen gezondheid, maar ook voor de gezondheid van onze medemens en elkaar te steunen.

De veiligheidsregio Zeeland (VRZ) heeft de maatregelen ter beheersing van het Coronavirus Covid-19 aangescherpt. De VRZ heeft besloten om het recreatief verblijf in Zeeland te verbieden vanaf 30 maart 2020 om 12:00 uur tot tenminste 6 april 2020 met een voorlopige verlenging tot 11 mei. Dit betekent dat Camping De Couter en vakantieappartementen De Couter gesloten blijven tot 6 april 2020 met een voorlopige verlenging tot 11 mei.

Meer info: https://www.zeelandveilig.nl/meldingen/zeeuwse-maatregelen-coronavirus

Het Zwin

Tussen Retranchement en Knokke ligt het natuurgebied het Zwin. Het grootste deel van het Zwin behoort tot België, een klein deel van het natuurgebied inclusief de monding behoren tot Nederland. Achter de duinenrij bevindt zich een uniek schorrengebied; hier groeien zeldzame planten en komen veel zeldzame dieren voor. Het Nederlandse deel van het Zwin bestaat voornamelijk uit geulen en strand. Het schorrengebied zelf is niet voor publiek toegankelijk. Op het strand zijn diverse fossielen te vinden; haaientanden zijn hier de bekendste van. Als u goed zoekt maakt u kans om zo’n fossieltandje van miljoenen jaren oud te vinden. Aan de Belgische zijde van het Zwin bevindt zich een modern bezoekerscentrum waar u alles te weten komt over het gebied en de dieren die er leven. Vanuit het bezoekerscentrum kunt u de Zwinvlakte bezoeken. Er lopen namelijk verschillende wandelpaden door het gebied. U kunt er ook voor kiezen om met een gids het Zwin te ontdekken.

Adres

De Couter
Fam. Buysse – Vercouteren
Groeneweg 1
4525 LV Retranchement
Tel. +31 (0)117 391245

Contact

Video impressiesFacebook

vekabo logeeraccommodatie 2014

De trotse familie Buijsse - Vercouteren

Gallery

omgeving_strand-zwin_retranchement-09.jpg

Zoover

Zoover 2014 - Highly recommended Zoover 2013 - Winnaar Highly recommended Zoover 2012 - Highly recommended Zoover 2011 - recommended

Bad Behavior has blocked 227 access attempts in the last 7 days.