Strandvakantie bij de Couter

Fietsen langs het prachtige vernieuwde Zwin. Wandelen langs de vloedlijn. Appartement de Grens is nog beschikbaar van 16 tot 23 augustus. 4-6 p.

 

vekabo

vekabo - de couter logeeraccomodatie 2014

Het Zwin

Tussen Retranchement en Knokke ligt het natuurgebied het Zwin. Het grootste deel van het Zwin behoort tot België, een klein deel van het natuurgebied inclusief de monding behoren tot Nederland. Achter de duinenrij bevindt zich een uniek schorrengebied; hier groeien zeldzame planten en komen veel zeldzame dieren voor. Het Nederlandse deel van het Zwin bestaat voornamelijk uit geulen en strand. Het schorrengebied zelf is niet voor publiek toegankelijk. Op het strand zijn diverse fossielen te vinden; haaientanden zijn hier de bekendste van. Als u goed zoekt maakt u kans om zo’n fossieltandje van miljoenen jaren oud te vinden. Aan de Belgische zijde van het Zwin bevindt zich een modern bezoekerscentrum waar u alles te weten komt over het gebied en de dieren die er leven. Vanuit het bezoekerscentrum kunt u de Zwinvlakte bezoeken. Er lopen namelijk verschillende wandelpaden door het gebied. U kunt er ook voor kiezen om met een gids het Zwin te ontdekken.

Adres

De Couter
Fam. Buysse – Vercouteren
Groeneweg 1
4525 LV Retranchement
Tel. +31 (0)117 391245

Contact

Video impressiesFacebook

vekabo logeeraccommodatie 2014

De trotse familie Buijsse - Vercouteren

Gallery

omgeving_strand-zwin_retranchement-09.jpg

Zoover

Zoover 2014 - Highly recommended Zoover 2013 - Winnaar Highly recommended Zoover 2012 - Highly recommended Zoover 2011 - recommended

Bad Behavior has blocked 539 access attempts in the last 7 days.