Beste de Couter Gasten

Nooit verwacht dat er een pandemie zou uitbreken. Mensen over de hele wereld getroffen door het Corona Covid-19 virus. Dit heeft invloed op ieders leven. Het is heel belangrijk om goed te zorgen voor de eigen gezondheid, maar ook voor de gezondheid van onze medemens en elkaar te steunen.

De veiligheidsregio Zeeland (VRZ) heeft de maatregelen ter beheersing van het Coronavirus Covid-19 aangescherpt. De VRZ heeft besloten om het recreatief verblijf in Zeeland te verbieden vanaf 30 maart 2020 om 12:00 uur tot tenminste 6 april 2020 met een voorlopige verlenging tot 11 mei. Dit betekent dat Camping De Couter en vakantieappartementen De Couter gesloten blijven tot 6 april 2020 met een voorlopige verlenging tot 11 mei.

Meer info: https://www.zeelandveilig.nl/meldingen/zeeuwse-maatregelen-coronavirus

Retranchement

Op minder dan een kilometer vanaf onze vakantiewoningen en camping ligt het prachtige vesting dorpje Retranchement. De vesting en de forten zijn in 1604 aangelegd om de zwinmonding te beschermen tegen de Spanjaarden. De originele omwalling is nog bijna helemaal intact en is zeker het bezoeken waard. De omwalling vormt een bijzonder natuurgebied waar zeldzame dieren en planten voorkomen, het bekendste voorbeeld hiervan is de gifgroene boomkikker. Binnen de omwalling ligt het schilderachtige dorpje Retranchement. Hier vindt u een aantal leuke restaurantjes. Midden in het dorp staat de rode houten standerd molen uit 1643. Net buiten Retranchement ligt het bekende natuurgebied ‘Het Zwin’.

retranchementretranchement 2

Adres

De Couter
Fam. Buysse – Vercouteren
Groeneweg 1
4525 LV Retranchement
Tel. +31 (0)117 391245

Contact

Video impressiesFacebook

vekabo logeeraccommodatie 2014

De trotse familie Buijsse - Vercouteren

Gallery

omgeving_strand-zwin_retranchement-09.jpg

Zoover

Zoover 2014 - Highly recommended Zoover 2013 - Winnaar Highly recommended Zoover 2012 - Highly recommended Zoover 2011 - recommended

Bad Behavior has blocked 227 access attempts in the last 7 days.