Openingsdata

Camping: 29/03 tot 30/09
Appartementen: hele jaar

Mail ons

info@decouter.nl

Appartementen

Een appartement op de Couter staat garant voor een zorgeloze vakantie. Je hebt de keuze uit vier luxe vakantieappartementen: De Zwinkokkel (6 personen), Het Bolwerk (2 personen), De Hooiruif (3 personen) en De Grens (6 personen). Elk appartement heeft een eigen hedendaagse inrichting, waarbij vooral de grote foto’s aan de wand in het oog springen. Vanzelfsprekend ontbreekt het je aan niets. De keuken is volledig ingericht. Vaatwasmachine, koffiezetapparaat, combimagnetron, broodrooster, inductiekookplaat…

De perfecte bedden garanderen je een goede nachtrust. Ieder appartement heeft een eigen badkamer en toilet. Elk appartement heeft een gezellige zithoek en een fijne tafel om aan te eten, om spelletjes te spelen of om aan te kunnen werken. Buiten zitten kan natuurlijk ook. Je hebt dan meteen een mooi uitzicht over de akkers. En bij hoogwater zie je de grote vrachtschepen vanaf de Noordzee de Westerschelde opvaren. Kijk bij elk appartement voor een lijst met alle voorzieningen.

De Zwinkokkel

De Couter ligt vlakbij Het Zwin, een uitgestrekt schorren- en slikkengebied op de grens van Nederland en België. Talloze vogels vinden hier een plek om te broeden, eten te zoeken of om te rusten op hun doortocht naar elders. Op het strand vind je de zwinkokkel, een klein stevig schelpje. Precies dat schelpje dat kinderen in hun emmertje doen!

Het Bolwerk

De Couter ligt net buiten het dorpje Retranchement. Rondom dit dorp ligt een aarden vesting-omwalling met enkele bolwerken. Je vindt er de restanten van de Tachtigjarige oorlog: de oude forten Oranje en Nassau. Op oude kaarten zie je het dorp ingetekend als ‘het retranchement Cadsandria’.

De Hooiruif

De appartementen van De Couter zijn gebouwd in de voormalige landbouwschuur. De naam en het thema van dit appartement herinnert aan die periode. Ergens hing hier de hooiruif waar de koeien hun hooi uit aten. Dat is inmiddels al lang geleden. Wat gebleven is? Het ruime erf en het karakteristieke landschap met landbouw en natuur.

De Grens

Een kilometer ongeveer, dan ben je al bij de grens. Een appartement met de naam De Grens mag dan niet ontbreken. Niet ver van De Couter staat grenspaal 369, de meest zuidwestelijke paal die de grens tussen Nederland en België markeert. Verblijf je in De Grens, dan maak je al bijna een buitenlandse reis!