Openingsdata

Camping: 29/03 tot 30/09
Appartementen: hele jaar

Mail ons

info@decouter.nl

Algemene voorwaarden

Camping

Aankomst & vertrek

 • Aankomst
  Bij aankomst meldt u zich op de receptie. Tijdens het inschrijven ontvangt u alle informatie over het verblijf op De Couter. Uiteraard gaan wij zorgvuldig met uw gegevens om, conform de Wet bescherming persoonsgegevens.
 • Uw kampeerplek
  Na uw inschrijving krijgt u van ons een kampeerplek toegewezen. Vanzelfsprekend luisteren we naar uw wensen, maar onze aanwijzingen dienen strikt te worden opgevolgd.
  Het gebruik van plastic onderzeil in de voortent mag alleen op de plekken met een schelpenbodem. Luchtdoorlatend gronddoek mag wel op het gras gebruikt worden.
  Een extra slaap- of speeltent (maximaal 5 m²) is alleen toegestaan na toestemming van de campingeigenaar.
 • Parkeren
  Het kampeerterrein is autovrij. Aan de toegangsweg is een parkeerplek voor de auto’s. Uitsluitend bij aankomst en vertrek mag de auto een moment het kampeerterrein oprijden. Voor uitladen van uw boodschappen e.d. tijdens het verblijf zijn bolderkarren beschikbaar.
 • Vertrek
  Op de dag van vertrek moet de kampeerplaats en parkeerplaats uiterlijk 11.00 uur verlaten zijn. Alleen na overleg met de eigenaar van de Couter en met diens toestemming kan buiten het hoogseizoen, tegen betaling, de camping- en parkeerplaats later dan 11.00 uur vrijgemaakt worden.
 • Bij einde verblijf:

A: Campingplaats en/of parkeerterrein uiterlijk om 11.00 uur verlaten. (Geen extra kosten).

Na vooraf gekregen toestemming bij vertrek vanaf het campingterrein en of het parkeerterrein:

B: Tussen 11.00 uur en 14.00 uur:                 extra kosten, 50% van het kampeertarief.

C: Vertrek na 14.00 uur:                                 extra kosten, 100% van het kampeertarief.

Bij vroegtijdig vertrek wordt de gereserveerde periode in rekening gebracht.

 • Bezoek
  Meldt uw bezoekers bij de receptie. Bezoekers betalen € 2,00 per persoon per dag. Logés het dagtarief. Auto’s van bezoekers dienen op de Parking Bezoekers geparkeerd te worden.

Uw verblijf

 • Zorgvuldigheid
  Ga zorgvuldig om met het terrein, de gebouwen, de voorzieningen, het groen, de speeltoestellen enz.. Help mee om alles netjes en schoon te houden. Houd de gebouwen, het terrein, de bomen en de speelwerktuigen schoon en beschadig ze niet. De campingeigenaar heeft het recht u voor toegebrachte schade aansprakelijk te stellen.
 • Huisdieren
  Zorg voor uw huisdieren, zodat zij geen overlast voor andere campinggasten veroorzaken. Op het kampeerterrein huisdieren aanlijnen. U kunt uw huisdier buiten het terrein uitlaten. Zorg ervoor dat uw huisdier zijn behoefte niet op het kampeerterrein of het erf doet. Huisdieren mogen het toiletgebouw niet betreden.
 • Speeltoestellen
  Het gebruik van de speeltoestellen is op eigen risico. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor ongevallen. Een trampoline mag slechts door één persoon tegelijk gebruikt worden. Gebruik door twee of meer personen tegelijk is niet toegestaan! Skelters zijn geen botsauto’s, ga er dan ook zuinig mee om. Ouders dienen zelf zorg te dragen voor voldoende toezicht op hun kinderen.
 • Sanitaire Ruimte
  Iedereen dient de sanitaire ruimte schoon en netjes achter te laten! Ga zuinig om met water en stroom. Roken is verboden. Geen toiletemmers, chemisch toilet, afvalwater, hygiënische verbanden, tampons, sanitaire baby of toiletdoekjes in de toiletten lozen.
 • Privé sanitair
  De Couter heeft 4 privé-badkamers te huur. Je kan er je eigen toiletspullen laten staan en je kan alles zelf schoonhouden. Elke privé-badkamer heeft een douche met thermostaatkraan, een toilet, een wastafel en vloerverwarming. De privé-badkamer is uitsluitend toegankelijk voor de kampeerders van één kampeerplek! Bij misbruik brengen wij extra kosten in rekening.
 • Spel- en Recreatieruimte / Afwasruimte
  In de Spel- en Recreatieruimte is roken verboden! Bediening van de TV alleen door personen van 12 jaar en ouder. Na gebruik de ruimte netjes achter laten en b.v. alle speelgoed opruimen. De laatste persoon die het gebouw verlaat doet de lichten uit en zet de TV uit. In deze ruimte kan ook de afwas worden gedaan. Een vrieskast en koelkast is beschikbaar voor alle campinggasten.
 • Gasfles
  U mag alleen goedgekeurde gasflessen gebruiken.
 • Bedrijfsgebouwen
  De bedrijfsgebouwen zijn niet toegankelijk voor campinggasten. Het is niet toegestaan landbouwmachines en landbouwvoertuigen te beklimmen of te besturen. Houd voldoende afstand van machines die in werking of in beweging zijn. Vanwege uw en onze veiligheid zijn wij streng in het naleven van deze regels. Wij kunnen u aansprakelijk stellen voor eventuele schade. Bovendien kan in ernstige gevallen van wangedrag de persoon/personen in kwestie van het terrein verwijderd worden.
 • Uw eigendommen
  Zorg goed voor uw eigendommen. Laat geen waardevolle spullen onbeheerd achter. De campingeigenaar aanvaardt geen aansprakelijkheid voor brand, diefstal of beschadiging van eigendommen van gasten of bezoekers van gasten, alsmede ongevallen overkomen aan gasten of bezoekers.
 • Uitstapjes/Activiteiten
  Onze camping is het ideale vertrekpunt om mooie fiets- wandelroutes te maken. Laat uw auto staan en neem de fiets of ga te voet. Wij hebben beschrijvingen van fietsroutes en wandelroutes die u gratis kunt gebruiken. Ga zorgvuldig om met de natuur als u fietst, wandelt, uitstapjes maakt. Om u als gast te laten genieten van al het schoons dat de natuur in dit prachtige stukje Zeeland te bieden heeft, organiseren wij regelmatig excursies in de omgeving bij voldoende deelname. Aankondiging van activiteiten zie info in het toiletgebouw.
 • Foto’s
  Tijdens het kampeerseizoen maken wij regelmatig foto’s om te gebruiken voor de website, folder, advertenties, fotocollages e.d.. 
  Voor nadere informatie over uw privacy verwijzen we u naar onze Privacyverklaring.
 • Internet
  Internet bieden wij gratis aan op onze minicamping. Ons systeem is echter niet geschikt voor zwaar dataverkeer zoals Netflix, Videoland, films downloaden, streamen enz. U kunt wel gebruik maken van licht dataverkeer zoals sociale media, zoekmachines e.d. Een wificode kunt u verkrijgen bij de receptie.
 • Nachtrust
  ’s Avonds na 22.00 uur doen we het allemaal wat rustiger aan tot ‘s morgens 7.30 uur. Buiten uw verblijf mag geen geluid meer gehoord worden van b.v. muziekinstrumenten, radio, televisie, mobiel of enig ander apparaat.
 • Derden
  Gebruik door derden van uw kampeermiddel of de bijbehorende plaats is alleen toegestaan als De Couter u daarvoor schriftelijke toestemming heeft gegeven.

Afval

 • Afval
  Op De Couter hechten wij belang aan het sorteren van uw afval:  glas in de glascontainer, papier in de papiercontainer, plastic in de plastic container, groenafval in de groencontainer.
  Toch nog restafval? Restafval dient u in gesloten plastic zakken in de grote container te deponeren.
 • Afvalwater
  Belangrijk!! Op onze camping wordt het afvalwater van de douches, wastafels, toiletten, aanrechten, stortplaats chemisch toilet en afvalwaterlozingspunten door middel van een rietveld (helofytenfilter) gezuiverd.
  Niet biologisch afbreekbare middelen mogen onder geen beding gebruikt worden. Deze middelen kunnen het rietveld beschadigen. Wij controleren hier scherp op! U kunt aansprakelijk gesteld worden voor de ontstane schade aan het filter. Verwijdering van het terrein kan een gevolg zijn als u zich niet aan onze voorschriften houdt.
  • Toegestaan
   • Thetford Aqua kem green
   • Thetford Aqua kem natural
   • Thetford Aqua rinse spoelmiddel
  • Niet toegestaan
   • Thetford Aqua kem blue
   • alle overige milieubelastende middelen

Aanvullende informatie

Recron-Voorwaarden Toeristisch Verblijf

Op De Couter hanteren wij de regels zoals hier in dit document beschreven. Voor regels die hier niet beschreven zijn maar die wij toch hanteren verwijzen we u naar de voorwaarden van de Recron. De Recron-Voorwaarden-Toeristisch-Verblijf vindt u op de receptie of op onze website.

Annulering

Conform de Recron-voorwaarden hanteren we op De Couter de hier beschreven annuleringsvoorwaarden.

Een annulering dient u schriftelijk aan ons door te geven. Bij annulering betaalt u een vergoeding aan De Couter:

 • Bij annulering meer dan 12 weken voor de ingangsdatum zoals vermeld op de overeenkomst: 15% van de overeengekomen prijs
 • Bij annulering binnen 12 tot 8 weken: 50%
 • Bij annulering binnen 8 tot 4 weken: 75%
 • Bij annulering binnen 4 weken: 90%
 • Bij annulering op de dag van de ingangsdatum: 100%
 • De vergoeding zal naar evenredigheid gerestitueerd worden, na aftrek van administratiekosten à € 10 per boeking, indien de plaats door een derde op voordracht van de recreant en met schriftelijke instemming van De Couter, wordt gereserveerd voor dezelfde periode of een gedeelte daarvan.

Annulering m.b.t. bijzondere omstandigheden ( Invloeden van buitenaf)

Wanneer de annulering betrekking heeft op bijzondere omstandigheden zijn aparte en/of aanvullende annuleringsvoorwaarden van kracht. Als bijzonder omstandigheden gelden: natuurramp, epidemie of pandemie, humanitaire rampen waarbij de overheid regulerend optreedt.

1. De Couter gesloten op last van de overheid

Indien uw verblijf niet kan doorgaan door sluiting van De Couter door maatregelen van de overheid, wordt het door u betaalde bedrag omgezet in een tegoed. Dit tegoed is te gebruiken voor een nieuwe reservering op een later tijdstip.

Afhankelijk van de periode waarin het geplande verblijf zou plaatsvinden, wordt de geldigheidsduur en de hoogte van het tegoed door De Couter bepaald. 

2. De Couter geopend, maar verblijf niet mogelijk door regelgeving of reisbeperking

Indien uw  verblijf niet kan doorgaan omdat reizen (naar Retranchement) wordt afgeraden, is annuleren mogelijk volgens de Recron-voorwaarden. Als aanvulling hierop biedt De Couter uit coulance de mogelijkheid om het door u betaalde bedrag om te zetten in een tegoed. Dit tegoed is te gebruiken voor een nieuwe reservering in een andere periode in hetzelfde kalenderjaar.

Er kan geen compensatie worden aangeboden wanneer u geen gebruik kunt maken van uw arrangement door regelgevingen vanuit de regering in uw thuisland. Annuleren is mogelijk volgens de Recron-voorwaarden.

3. De Couter geopend, voorzieningen op last van de overheid (deels) gesloten

Indien op last van de overheid voorzieningen van De Couter, (deels) gesloten zijn en deze sluiting(en) van aanzienlijke invloed is op uw verblijf, kan een compensatie in de vorm van een tegoedbon worden aangeboden. De hoogte van dit tegoed wordt door De Couter bepaald.


Appartementen

Aankomst & vertrek

 • Aankomst
  Bij aankomst meldt u zich op de receptie. Tijdens het inschrijven ontvangt u alle informatie over het verblijf op De Couter. Uiteraard gaan wij zorgvuldig met uw gegevens om, conform de Wet bescherming persoonsgegevens.
  • Aankomst is mogelijk op vrijdag of maandag: 16:00 uur.
  • Bij arrangementen is uw aankomst conform het aanbod.
 • Parkeren
  Voor elk appartement is één parkeerplaats gereserveerd. Komt u met meerdere voertuigen dan kan er geparkeerd worden op de parking van de camping. Parkeren gebeurt op aanwijzing van De Couter.
 • Vertrek
  Vertrek op maandag of vrijdag uiterlijk om 10:00 uur.
  Bij verlaten van het appartement:
  • Alle ruimtes in appartement + terras schoon achterlaten
  • Vuilnisbakjes leegmaken in de daarvoor bestemde containers.
  • Voor vertrek vaatwasser uitruimen en eventueel vuil vaatwerk afwassen
  • Serviesgoed en bestek op de juiste plek terugleggen.
 • Bezoek
  Meldt uw bezoekers bij de receptie. Auto’s van bezoekers dienen op de Parking Bezoekers geparkeerd te worden. Huisdieren van bezoekers zijn niet toegestaan.

Uw verblijf

Ga zorgvuldig om met het terrein, uw appartement, de overige gebouwen, de voorzieningen, het groen, de speeltoestellen enz.. Help mee om alles netjes en schoon te houden. Houd de gebouwen, het terrein, de bomen en de speelwerktuigen schoon en beschadig ze niet.

De Huurder verplicht zich het vakantieappartement met zorg te gebruiken. De huurder is aansprakelijk voor de tijdens de huurperiode ontstane schade aan gebouw, inventaris, alsmede aan alle voor gezamenlijk gebruik dienende ruimtes, toestellen of apparatuur buiten het appartement.

 • Roken is niet toegestaan in het appartement
 • Er mogen niet meer personen overnachten dan in de huurovereenkomst is overeengekomen. (tenzij met schriftelijke toestemming van de beheerder)
 • Het is niet toegestaan om het appartement aan derden door te verhuren of te laten gebruiken.
 • De huurder, met inbegrip van zijn gezinsleden en gasten, is verplicht zich te onthouden van het onnodig of onjuist gebruik van het logeerbedrijf en de minicamping.  Huurder zal het gehuurde appartement uitsluitend als vakantieverblijf gebruiken en met name daarin geen beroep of bedrijf uitoefenen.
 • Het is niet toegestaan om geluid te veroorzaken waardoor overlast kan ontstaan voor andere gasten gedurende nachtrustperiode van 22.00 uur tot 07.30 uur. (Muziek, televisie, muziekinstrumenten enz.) De aanwijzingen van de beheerder moeten stipt worden opgevolgd.

Linnengoed

Zelf meegebracht linnengoed dient te bestaan uit: 1 kussensloop per persoon, 1 dekbedhoes per persoon, 1 hoeslaken.  Linnengoed (ook voor bad en keuken) is eventueel te huur via De Couter. Het is niet toegestaan de bedden zonder lakens en slopen te beslapen.

Huisdieren

Het is bespreekbaar om huisdieren toe te staan in appartementen de Zwinkokkel en de Hooiruif. Een vlooienband voor honden/katten is verplicht.

Barbecue

Barbecue is toegestaan mits het geen overlast veroorzaakt voor de andere gasten. De Couter heeft het recht om, bijvoorbeeld vanwege de weersomstandigheden, barbecueën te verbieden. Barbecueën op de grond is niet toegestaan.

Speeltoestellen

Het gebruik van de speeltoestellen op het terrein is op eigen risico. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor ongevallen. Een trampoline mag slechts door één persoon tegelijk gebruikt worden. Gebruik door twee of meer personen tegelijk is niet toegestaan! Skelters zijn geen botsauto’s, ga er dan ook zuinig mee om. Ouders/ verzorgers dienen zelf zorg te dragen voor voldoende toezicht op hun kinderen.

Bedrijfsgebouwen

De bedrijfsgebouwen zijn niet toegankelijk voor campinggasten. Het is niet toegestaan landbouwmachines en landbouwvoertuigen te beklimmen. Houd voldoende afstand van machines die in werking of in beweging zijn. Vanwege uw en onze veiligheid zijn wij streng in het naleven van deze regels. Wij kunnen u aansprakelijk stellen voor eventuele schade. Bovendien kan in ernstige gevallen van wangedrag de persoon/personen in kwestie van het terrein verwijderd worden.

Uw eigendommen

Zorg goed voor uw eigendommen. Laat geen waardevolle spullen onbeheerd achter. De beheerder aanvaardt geen aansprakelijkheid voor brand, diefstal of beschadiging van eigendommen van gasten of bezoekers van gasten, alsmede ongevallen overkomen aan gasten of bezoekers.

Uitstapjes/Activiteiten

De Couter is het ideale vertrekpunt om mooie fiets- wandelroutes te maken. Laat uw auto staan en neem de fiets of ga te voet. Wij hebben beschrijvingen van fietsroutes en wandelroutes die u gratis kunt gebruiken. Ga zorgvuldig om met de natuur als u fietst, wandelt, uitstapjes maakt. Om u als gast te laten genieten van al het schoons dat de natuur in dit prachtige stukje Zeeland te bieden heeft, organiseren wij regelmatig excursies in de omgeving bij voldoende deelname. Aankondiging van activiteiten zie info in het toiletgebouw van de camping.

Foto’s

Tijdens het kampeerseizoen maken wij tijdens activiteiten regelmatig foto’s om te gebruiken voor de website, folder, advertenties, fotocollages e.d..  Voor nadere informatie over uw privacy verwijzen we u naar onze Privacy Policy.

Onderhoud

Het kan zijn dat er vanwege noodzakelijk onderhoud en/of calamiteiten werkzaamheden moeten worden verricht aan uw appartement of aan de overige faciliteiten. In dat geval moet u ons toegang verlenen tot uw appartement. U heeft geen recht op vergoeding vanwege deze werkzaamheden.

Afval

 • Afval
  Op De Couter hechten wij belang aan het sorteren van uw afval:  glas in de glascontainer, papier in de papiercontainer, plastic in de plastic container, groenafval in de groencontainer. Toch nog restafval? Restafval dient u in gesloten plastic zakken in de grote container te deponeren.
 • Rietfilter
  Het is niet toegestaan om milieubelastende middelen te lozen in de keuken of de sanitaire ruimtes i.v.m. de zuivering van het afvalwater door middel van een helofytenfilter (rietveld). Dit geldt o.a. voor oliehoudend water, chemische stoffen (chloor), sausen, zuren, hygiënische verbanden, sanitaire toiletdoekjes e.d.. Huurder kan door de eigenaar aansprakelijk worden gesteld voor schade aan het zuiveringssysteem indien onzorgvuldigheid of nalatigheid wordt aangetoond.

Aanvullende informatie

Betaling

 • Na reservering ontvangt huurder de factuur. Op de factuur staat vermeld: de huurprijs, boekingskosten, eventuele kosten linnengoed, schoonmaakkosten, borg en de toeristenbelasting.
  • Binnen 14 dagen na reservering dient minimaal 50% van het factuurbedrag te zijn overgemaakt aan beheerder als bevestiging en aanbetaling.
  • Drie weken voor aanvang van de huurperiode dient het volledige factuur bedrag aan beheerder te zijn overgemaakt.
  • De borg wordt binnen 14 dagen na afloop van de huurperiode onder aftrek van eventuele kosten o.a. voor vervanging van verloren of beschadigde inventaris aan de huurder overgemaakt.

Recron-Voorwaarden Vakantieverblijven

Op De Couter hanteren wij de Recron voorwaarden en aanvullend de eigen voorwaarden zoals hier in dit document beschreven. De Recron-Voorwaarden-Vakantieverblijven vindt u op de receptie of op onze website.

Annulering

Conform de Recron-voorwaarden hanteren we op De Couter de hier beschreven annuleringsvoorwaarden.

Een annulering dient u schriftelijk aan ons door te geven. Bij annulering betaalt u een vergoeding aan De Couter:

 • Bij annulering meer dan 12 weken voor de ingangsdatum zoals vermeld op de overeenkomst: 15% van de overeengekomen prijs
  • Bij annulering binnen 12 tot 8 weken: 50%
  • Bij annulering binnen 8 tot 4 weken: 75%
  • Bij annulering binnen 4 weken: 90%
  • Bij annulering op de dag van de ingangsdatum: 100%
  • De vergoeding zal naar evenredigheid gerestitueerd worden, na aftrek van administratiekosten à € 10 per boeking, indien de plaats door een derde op voordracht van de recreant en met schriftelijke instemming van De Couter wordt gereserveerd voor dezelfde periode of een gedeelte daarvan.

Annulering m.b.t. bijzondere omstandigheden ( Invloeden van buitenaf)

Wanneer de annulering betrekking heeft op bijzondere omstandigheden zijn aparte en/of aanvullende annuleringsvoorwaarden van kracht. Als bijzonder omstandigheden gelden: natuurramp, epidemie of pandemie, humanitaire rampen waarbij de overheid regulerend optreedt.

1. De Couter gesloten op last van de overheid

Indien uw verblijf niet kan doorgaan door sluiting van De Couter door maatregelen van de overheid, wordt het door u betaalde bedrag omgezet in een tegoed. Dit tegoed is te gebruiken voor een nieuwe reservering op een later tijdstip.

Afhankelijk van de periode waarin het geplande verblijf zou plaatsvinden, wordt de geldigheidsduur en de hoogte van het tegoed door De Couter bepaald. 

2. De Couter geopend, maar verblijf niet mogelijk door regelgeving of reisbeperking

Indien uw  verblijf niet kan doorgaan omdat reizen (naar Retranchement) wordt afgeraden, is annuleren mogelijk volgens de Recron-voorwaarden. Als aanvulling hierop biedt De Couter uit coulance de mogelijkheid om het door u betaalde bedrag om te zetten in een tegoed. Dit tegoed is te gebruiken voor een nieuwe reservering in een andere periode in hetzelfde kalenderjaar.

Er kan geen compensatie worden aangeboden wanneer u geen gebruik kunt maken van uw arrangement door regelgevingen vanuit de regering in uw thuisland. Annuleren is mogelijk volgens de Recron-voorwaarden.

3. De Couter geopend, voorzieningen op last van de overheid (deels) gesloten

Indien op last van de overheid voorzieningen van De Couter, (deels) gesloten zijn en deze sluiting(en) van aanzienlijke invloed is op uw verblijf, kan een compensatie in de vorm van een tegoedbon worden aangeboden. De hoogte van dit tegoed wordt door De Couter bepaald.