Openingsdata

Camping: 29/03 tot 30/09
Appartementen: hele jaar

Mail ons

info@decouter.nl

Tips in de omgeving

Ontdek de rijke historie van de Zwinstreek met mooie dorpjes en stadjes, met de dijken en de duinen, met Vlaamse steden op fietsafstand. Ontdek dat sportief, cultureel en culinair genieten hier volop mogelijk is. Ervaar zelf dat de stranden nergens schoner, rustiger en zonniger zijn dan hier! En dat allemaal binnen tien minuten van De Couter!

Ontdek Zeeland

Een dag rust? Een dag sportief? Een dagje strand? Een dag natuur? Een dag cultuur? Een dagje culinair? Een dag helemaal niets of juist een dag helemaal volgepropt. De Couter is dan beslist je ideale vertrekpunt. We weten het best. Onze gasten komen hier voor een heerlijke relaxte vakantie. We dringen je niets op, doe heerlijk je eigen ding om later terug te kijken op een perfecte vakantie. Maar het is toch goed om te weten dan je hier beslist niet in een saai stukje afgelegen Nederland bent. Hier is werkelijk alles mogelijk!! Wandel tijdens openingstijden gerust onze receptie binnen voor tips of advies.

Rust

West-Zeeuws-Vlaanderen kent geen files. Geen lawaaiige autosnelwegen. Geen industrieterreinen. Deze regio is rustig en relaxed. Aan de kust zie je mensen, in de stadjes ook, maar nergens is het massaal. En ben je nog maar een halve kilometer van de kust vandaan, dan kan je eindeloos wandelen of fietsen door rustieke landschappen. Ervaar zelf hoe magisch en intens het is om ongestoord te genieten van de schitterende wolkenluchten, de oneindige vergezichten en de altijd betoverende zonsondergangen.


Sportief

Hardlopen, fietsen, skeeleren, zwemmen, paardrijden, surfen, zeilen, kiten? Dat kan hier in de absoluut rustige vrije natuur, op het strand of in de polders. Er zijn bovendien volop mogelijkheden voor fitness, yoga, tennis, squash, golf of bijvoorbeeld binnen zwemmen. In de buurt van De Couter kan het allemaal. Ontdek het zelf of volg één van de vele routes, sluit je aan bij een workshop op het strand, volg een catamarancursus of ga mee omhoog met een parapente. Vervelen is hier onmogelijk!


Strand

De stranden van West-Zeeuws-Vlaanderen behoren tot de allermooiste van Nederland. Ze zijn breed en schoon en baden volop in het zonlicht. Deze streek kent de meeste zonuren van Nederland! En in het zeewater is het prima zwemmen. De stranden, met de fotogenieke Zeeuwse paalhoofden en de beroemde fossiele haaientanden, zijn vanaf De Couter binnen tien minuten bereikbaar. Ook fantastisch om te doen: een buitensport activiteit op het strand of op zee. Wij werken samen met Moio Beach in Cadzand.


Natuur

Het landschap zelf is eigenlijk al één groot natuurgebied. De gewassen op de akkers geven steeds opnieuw een prachtig kleuren- en lijnenspel. Natuurgebieden zijn er volop. Verwacht hier geen bos. West-Zeeuws-Vlaanderen heeft zijn slikken, schorren, kreken, weilanden, dijken, vestingen en poldertjes. Insecten, velddieren, amfibieën en vooral ook de vogels hebben het hier geweldig naar hun zin. Het Zwin, vlakbij De Couter, is van Europees belang als vogelbroedgebied.


Cultuur

Geen cultuur hier in deze uithoek van Nederland? Het is een veelgehoord misverstand. We durven wel te stellen dat cultuurliefhebbers hier tijd te kort komen. De dorpjes en de stadjes in West-Zeeuws-Vlaanderen wemelen van de museumpjes, de galeries, de monumenten en vooral historische plekken. En De Couter ligt op een steenworp afstand van de Belgische grens. Brugge, één van de belangrijkste kunststeden van Europa ligt op een uur fietsen of nog geen half uur met de auto. Ook Gent, die andere mooie Vlaamse stad, ligt op een maar een uurtje rijden. En de mondaine badplaats Knokke-Heist met talloze top-kunstgaleries ligt hier zowat om de hoek.


Culinair

Lekker uit eten of ergens wat drinken op een terras. Juist dan zit je in deze omgeving eerste rang. De terrassen op het strand, in Cadzand-Bad, in Sluis of in Retranchement zelf zijn binnen handbereik. En als je iets wilt eten, kan je werkelijk overal terecht. Een frituur of een eenvoudig eethuisje? Geen probleem. Een avond genieten van één of twee of zelfs een driesterrenrestaurant? Binnen een kwartiertje rijden vanaf De Couter kunnen we er je zo een stuk of 6 aanwijzen.